Voor onze olijven, olijfolie en delicatessen zijn wij altijd op zoek naar de beste kwaliteit. Daarom importeren we onze producten zelf, rechtstreeks bij de boer.

Maak kennis met onze producenten. 

pijl naar beneden_v2
Olijven oogsten
Olijven oogsten

Marina Colonna

Molise, Italië 

De olijfgaard van Marina Colonna is een plek met een rijke geschiedenis. Het landgoed in de bergen van San Martino (Zuidoost Italië tussen Puglia en Abruzzo) telt zo’n 20.000 bomen en is al meer dan 200 jaar in de familie. Marina, dochter van de adellijke familie Colonna, produceert hier extra vergine olijfolie van meer dan vijftien soorten olijven, zoals de Leccino, Itrana, Peranzana, Gentile di Larino en meer experimentele variëteiten. En dat doet ze met liefde voor natuur en product: inmiddels is meer dan helft van de olijfgaard biologisch gecertificeerd.

 

Ook maakt Marina fantastische soorten citrusolie. Bij het persen van de olijven voegt ze de biologische schillen van verschillende citrusvruchten toe. Het resultaat is een heerlijke olijfolie met een gebalanceerde hint van citroen, bergamot of  bijvoorbeeld mandarijn. De Granverde citroenolie is groot favoriet onder de restaurants aan wie we leveren.

Zwarte olijven
Olijven oogst

Familie Passos

Coïmbra, Portugal

Achter het roer van de Passeite familie staat de Nederlandse Marije Passos. Zij verhuisde met haar Portugese liefde naar Coimbra in midden Portugal. Daar heeft ze haar eigen olijfgaard met momenteel meer dan 1200 bomen. Nog altijd wordt er met de hand geplukt door familie en vrienden en dat proef je terug in haar olijfolie. Ze maakt meerdere ‘olijfolie blends’ van verschillende soorten olijven die op haar land groeien, waaronder de Galega, een typisch Portugese soort, en jonge Picual en Cobrançosa olijven.

 

Ook deelt Marije haar kennis over olijfolie door het geven van workshops en proeverijen. Ze maakt ze zich hard voor duurzame productie en komt op voor kleine producenten. Een highlight ieder jaar is als haar olijfolie en de olijven en olie van andere kleine producenten in Portugal met de zeilboot naar Nederland komen.

Olijven oogsten
Groene olijven

Coöperatie L'Oulibo

Languedoc, Frankrijk

L’Oulibo is een coöperatie van ruim 800 boeren die sinds 1942 de krachten bundelt om de beste kwaliteit Lucques en Picholine olijven op tafel te zetten. Een coöperatie werkt volgens het fairtrade-principe: boeren delen hun land en kennis om er samen beter van te worden. De olijven komen uitsluitend uit de drie Franse departementen Aude, Hérault en de Pyreneeën en zijn daarom gecertificeerd als regionaal product (Appellation d’Origine Protegee). Een kroon op het harde werk van de olijfboeren van L’Oulibo.

 

De Lucques Vertes zijn groene, amandelvormige olijven met een boterachtige, frisse smaak en knapperige structuur. Deze olijven worden door de boeren begin oktober met de hand geplukt. Het andere deel van de Lucques plukken ze pas in december, als de vrucht rijp is, en pekelen ze in zout en Provençaalse kruiden. Deze zogenaamde Lucques Noires zijn in maart klaar en hebben een intens en kruidig smaakprofiel. Heel bijzonder.

 

Wij zijn met trots de Nederlandse importeurs van de Lucques en Picholine olijven. Al jaren de favoriet van veel van onze klanten.  

Olijven oogsten

We kennen onze producenten persoonlijk en geloven in een transparant systeem. Onze boeren produceren zo duurzaam mogelijk.

Olijfoliepers
Olijven oogsten

Familie Pianogrillo

Sicilië, Italie

In de Chiaramonti (Ragusa) regio in Sicilië wordt het Pianogrillo landgoed al zeven generaties beheerd door familie van baron Lorenzo Piccioni di Pianogrillo. De olijfgaard ligt 350 meter boven de zeespiegel en er zijn olijfbomen van meer dan 800 jaar oud. Het landgoed is uitgegroeid tot een modern biologisch bedrijf: vrij van pesticiden en chemische meststoffen. Er zijn varkens, kippen en ganzen op de boerderij. En dus heel veel olijfbomen, verspreid over het landgoed. Voornamelijk de Tonda Iblea, een lokale olijfsoort. Ze omringen zich met andere soorten olijfbomen, die zijn nodig voor de bestuiving. 

 

Pianogrillo olijfolie wordt geperst van deze Tonda Iblea olijf, die half oktober met de hand word geplukt door Lorenzo’s familie. Ladders gaan tegen de bomen en zo plukken ze honderden kilo’s olijven. Tien kilo resulteert in één liter olijfolie. Wij waren in oktober te gast bij Lorenzo en mochten met onze zonen meehelpen met de oogst. Een fantastische ervaring. De oudste dame die plukt is 82 jaar: the good life!

 

Naast olijfolie produceert Pianogrillo ook fantastische biologische wijnen van lokale druifsoorten als Frappato en Grillo. Die vind je ook in onze winkel.

 

 

Olijfolie boeren Arbequina
Olijven oogsten

In Noord-Catalonië net buiten het stadje Lleida verbouwen de derde en vierde generatie van familie Veá Arbequina-olijven. De olijfjes zijn klein, de bomen robuust: de meesten zijn al meer dan 200 jaar oud. Hete zomers en koude winters maken het dan ook tot een perfect klimaat. Olijfziekten krijgen weinig kans om te overleven. 

 

Vanaf eind oktober zijn de Arbequina-olijven klaar voor de pluk. Op de dag van de oogst worden ze direct geperst tot olie. De eerste oogst resulteert in deze bijzondere biologische olijfolie. De olijven zijn dan nog jong en groen en geeft de olie een frisse, fruitige smaak met een hint van amandel, een zacht bittertje en scherp pepertje in de ‘finish’. De naam van de olie, L’Estornell, is Catalaans voor spreeuw. Het vogeltje houdt van olijven en ‘helpt’ de familie jaarlijks een handje tijdens de oogst. 

 

Oude molen voor het malen van olijven
Olijfolie proeven

Familie Frantoio Bianco

Ligurië, Italië

Onze leverancier van de geliefde Taggiasca olijven. De echte uit Liguria in Italië. De olijfgaard van de familie Frantoio Bianco telt zo’n 26 hectare en 6000 robuuste Taggiasca bomen. De helft van de olijfgaard is biologisch gecertificeerd. Het andere deel in de komende twee jaar ook. De kleine, rijpe, donkere olijfjes worden direct na de pluk op grootte gesorteerd; een deel gaat naar de molen voor de Taggiasca olijfolie. Het andere deel leggen ze in en is na zes maanden gisting klaar om als tafelolijf te gebruiken.

 

Taggiasca olijven kenmerken zich door het dunne schilletje, een lichtzoute smaak met tegelijkertijd de zoetheid van Ligurische extra vergine olijfolie. Ze zijn geweldig om mee te koken. Heerlijk in pasta’s, salades, vis- en stoofgerechten. Het verrijkt en verdiept de gerechten door zijn rijpe smaak. Favoriet bij veel restaurants aan wie wij leveren.

 

Olives

& More

Laing’s Nekstraat 31
+31 (0)6 46 751 540
info@olivesandmore.nl
Woe – vrij: 11 – 18 uur
Za: 11 – 17 uur

 

Nieuwe winkel! Vanaf nu vind je ons ook op:
Overtoom 179
1054HG Amsterdam

Wij versturen binnen heel Europa. In Nederland gratis bezorgd vanaf €75,-. Wij doen ons best om je aankoop binnen 3 werkdagen te leveren. Vragen? Neem gerust contact op.

 

KvK: 53216148

Btw-nummer: NL850796398B01

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Verzenden en retourneren

Disclaimer

 

Stay tuned! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief