Voor onze olijven, olijfolie en delicatessen zijn wij altijd op zoek naar de beste kwaliteit. Daarom importeren we onze producten zelf, rechtstreeks bij de boer.

Maak kennis met onze producenten. 

pijl naar beneden_v2
Group 30
Group 31

Marina Colonna

Molise, Italië 

 

De olijfgaard van Marina Colonna is een plek met een rijke geschiedenis. Het landgoed in de bergen van San Martino (Zuidoost Italië tussen Puglia en Abruzzo) telt zo’n 20.000 bomen en is al meer dan 200 jaar in de familie. Marina, dochter van de adellijke familie Colonna, produceert hier extra vergine olijfolie van meer dan vijftien soorten olijven, zoals de Leccino, Itrana, Peranzana, Gentile di Larino en meer experimentele variëteiten. En dat doet ze met liefde voor natuur en product: inmiddels is meer dan helft van de olijfgaard biologisch gecertificeerd.

 

Ook maakt Marina fantastische soorten citrusolie: bij het persen van de olijven worden de biologische schillen van de citrusvrucht meegeperst. Het resultaat is een heerlijke olijfolie met een gebalanceerde hint van citroen, bergamot of mandarijn. De Granverde citroenolie is groot favoriet bij de restaurants aan wie we leveren.

Group 32
Group 33

Familie Passos

Coimbra, Portugal 

 

Achter het roer van de Passeite familie staat de Nederlandse Marije Passos. Zij verhuisde met haar Portugese liefde naar Coimbra in midden Portugal. Daar heeft ze haar eigen olijfgaard met momenteel meer dan 1200 bomen. Nog altijd wordt er met de hand geplukt door familie en vrienden en dat proef je terug in haar olijfolie. Ze maakt meerdere ‘olijfolie blends’ van verschillende soorten olijven die op haar land groeien, waaronder de Galega (typisch Portugees soort) en jonge Picual en Cobrançosa olijven.

 

Daarnaast deelt ze haar kennis over olijfolie door het geven van workshops en proeverijen. Ze maakt ze zich hard voor duurzame productie en komt op voor kleine producenten. Een highlight ieder jaar is als haar olijfolie en de olijven en olie van andere kleine producenten in Portugal met de zeilboot naar Nederland komen.

Group 34
Group 36

L’Oulibo
Languedoc, Frankrijk

De coöperatie L’Oulibo is een coöperatie van ruim 800 boeren die sinds 1942 de krachten bundelen om de beste kwaliteit Lucques en Picholine olijven op tafel te zetten. Een coöperatie werkt volgens het fairtrade-principe: boeren delen hun land en kennis om er samen beter van te worden. De olijven komen uitsluitend uit drie Franse departementen Aude, Hérault en de Pyreneeën en zijn daarom gecertificeerd als regionaal product (Appellation d’Origine Protegee). Een kroon op het harde werk van de olijfboeren van L’Oulibo. 

 

De Lucques Vertes zijn groene amandelvormige olijven met een boterachtige, frisse smaak en knapperige structuur. Deze olijven worden door de boeren begin oktober met de hand geplukt. Het andere deel van de Lucques plukken ze pas in december, als de vrucht rijp is, en pekelen ze in zout en Provençaalse kruiden. Deze Lucques Noires zijn in maart klaar en hebben een intens en kruidig smaakprofiel. Heel bijzonder.

 

Wij zijn met trots de Nederlandse importeurs van de Lucques en Picholine olijven. Al jaren de favoriet van veel van onze klanten. 

Group 37

We kennen onze producenten persoonlijk en geloven in een transparant systeem. Onze boeren produceren zo duurzaam mogelijk.

Group 38
Group 39

Familie Pianogrillo

Sicilië, Italië

In de Chiaramonti (Ragusa) regio in Sicilië wordt het Pianogrillo landgoed al zeven generaties beheerd door familie van baron Lorenzo Piccioni di Pianogrillo. De olijfgaard ligt 350 meter boven de zeespiegel en er zijn olijfbomen van meer dan 800 jaar oud. Het landgoed is uitgegroeid tot een modern biologisch bedrijf: vrij van pesticiden en chemische meststoffen. Er zijn varkens, kippen en ganzen op de boerderij. En dus heel veel olijfbomen, verspreid over het landgoed. Voornamelijk de Tonda Iblea, een lokale olijfsoort. Ze omringen zich met andere soorten olijfbomen, die zijn nodig voor de bestuiving. 

 

Pianogrillo olijfolie wordt geperst van deze Tonda Iblea. De olijf wordt half oktober met de hand geplukt door Lorenzo’s familie. Ladders gaan tegen de bomen en zo plukt de familie honderden kilo’s olijven. Tien kilo resulteert in één liter olijfolie. Wij waren in oktober te gast bij Lorenzo en mochten met onze zonen meehelpen met de oogst. Een fantastische ervaring. De oudste dame die plukt is 82 jaar: the good life!

 

Naast olijfolie produceert Pianogrillo ook fantastische biologische wijnen van lokale druifsoorten (Frappato, Grillo). Die hebben we ook in de winkel.

Group 43
Group 42

In Noord-Catalonië net buiten het stadje Lleida verbouwen de derde en vierde generatie van de familie Veá Arbequina-olijven. De olijfjes zijn klein, de bomen robuust: de meesten zijn al meer dan 200 jaar oud. Het klimaat is perfect voor de Arbequina-olijf: heet in de zomer en koud in winter. Olijfziekten krijgen hierdoor weinig kans om te overleven. 

 

Vanaf eind oktober zijn de Arbequina-olijven klaar voor de pluk. Op de dag van de oogst worden ze direct geperst tot olie. De eerste oogst resulteert in gecertificeerde biologische olie. De olijven zijn dan nog jong en groen. Het geeft de olie een frisse, fruitige smaak met een hint van amandel, een zacht bittertje en scherp pepertje in de ‘finish’.  De naam van de olie, ‘L’Estornell’, is Catalaans voor spreeuw. Het vogeltje houdt van de olijven en ‘helpt’ de familie jaarlijks een handje tijdens de oogst. 

 

Group 40
Group 41

Frantoio Bianco 
Liguria, Italië

 
 

Onze leverancier van de geliefde Taggiasca olijven. De echte uit Liguria in Italië. De olijfgaard van de familie Frantoio Bianco telt zo’n 26 hectare en 6000 robuuste Taggiasca bomen. De helft van de olijfgaard is biologisch gecertificeerd. Het andere deel in de komende twee jaar ook. De kleine, rijpe, donkere olijfjes worden direct na de pluk op grootte gesorteerd; een deel gaat naar de molen voor de Taggiasca olijfolie. Het andere deel leggen ze in en is na zes maanden gisting klaar om als tafelolijf te gebruiken.

 

Taggiasca olijven kenmerken zich door het dunne schilletje, een lichtzoute smaak met tegelijkertijd de zoetheid van Ligurische extra vergine olijfolie. Ze zijn geweldig om mee te koken. Heerlijk in pasta’s, salades, vis- en stoofgerechten. Het verrijkt en verdiept de gerechten door zijn rijpe smaak. Favoriet bij veel restaurants aan wie wij leveren.

Olives

& More

Laing’s Nekstraat 31
+31 (0)6 46 751 540
info@olivesandmore.nl
Woe – vrij: 11 – 18 uur
Za: 11 – 17 uur

 

* Vanaf december 2021
Overtoom 179
1054 HG Amsterdam

Wij versturen binnen heel Europa. In Nederland gratis bezorgd vanaf €75,-. Wij doen ons best om je aankoop binnen 3 werkdagen te leveren. Vragen? Neem gerust contact op.

 

KvK: 53216148

Btw-nummer: NL850796398B01

Algemene voorwaarden

Privacyverklaring

Verzenden en retourneren

Disclaimer

 

Stay tuned!