Voor onze olijven, olijfolie en delicatessen zijn wij altijd op zoek naar de beste kwaliteit.
Daarom importeren we onze producten zelf, rechtstreeks bij de boer.
Pianogrillo
Sicilië, Italië
Ladders tegen de bomen en plukken maar. Toen we met onze zonen te gast waren in Sicilië, mochten we meehelpen met de oogst van de familie. Tien kilo is goed voor één liter olijfolie. De oudste van het stel, een dame van 82, klom onvermoeid de bomen in. The good life!
Familie Kanellopoulos
Peloponnesos, Griekenland
In de regio van familie Kanellopoulos wordt water steeds schaarser. Daarom hebben ze de bewuste beslissing genomen om hun olijven zonder irrigatie te verbouwen en te vertrouwen op natuurlijke regenval. Dit betekent dat ze minder olijven oogsten, maar wel van hogere kwaliteit: rijker van smaak, steviger van textuur en beter voor het maken topkwaliteit olijfolie.
Passeite
Coïmbra, Portugal
Achter het roer van Passeite staat de Nederlandse Marije Passos. Zij verhuisde met haar Portugese liefde naar Coïmbra in midden Portugal. Daar heeft ze haar eigen olijfgaard met momenteel meer dan 1200 bomen.
Coöperatie L’Oulibo
Languedoc, Frankrijk
Hoewel Griekenland, Italië en Spanje de belangrijkste olijvenproducenten zijn, vind je in Zuid-Frankrijk ook telers. In de Languedoc produceert L'Oulibo Lucques Vertes en Picholine. Al jaren favoriet van veel van onze klanten.
Marina Colonna
Molise, Italie
De olijfgaard van Marina Colonna is een plek met een rijke geschiedenis. Zo’n 20.000 knoestige bomen bedekken 55 hectare landgoed in de bergen van San Martino in Zuidoost Italië, net boven Puglia en ten zuiden van Abruzzo.